sreda, 27. januar 2016

154. Zapestnice prijateljstva - ploščata zapestnica

Tukaj pa je še druga vrsta zapestnic, ki jih znam plesti - ampak kar dve varianti. Pri prvi - osnovni, so linije vzporedne, medtem ko pri drugi dobimo puščice ... Z domišljijo pa se da naštudirati še druge oblike - mislim, da sem videla že križce, ribice ... Ampak sama še nisem poskusila - zaenkrat.


Spet uporabimo vrvice za gobeline poljubnih barv, dolžina pa naj bo malo daljša - več barv kot izberemo - širša bo zapestnica in posledično potrebujemo daljše vrvice. Rekla bi, da bodo dolžine od enega metra naprej kar v redu. S tem, da delamo z dvojno vrvico.
Seveda lahko delamo tudi enojno, potem je potrebne najbrž tudi pol manj dolžine, ampak se zapestnice bolj zvijajo. In gre zelo počasi.

Tako da pustimo domišljiji prosto pot!


Pomembno je, da z eno barvo naredimo na vsaki vrvici enako število vozlov, med barvami pa se število vozlov (posledično širina pasu) lahko razlikuje. Najlepše pride, če naredimo 2 - 3 vozle naenkrat, če želimo širši pas priporočam, da že na začetku damo več vrvic iste brave.
Puščice pa dobimo na ta način, da damo vrvici iste barve na levi in desni konec in delamo vozle z obeh strani - malo eksperimentiranja ne škodi!